Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφοριακή Αγωγή

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατρών πραγματοποίησε
την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12.30 το μεσημέρι στο Βορρέειο Πνευματικό κέντρο μια ομιλία με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή που απευθυνόταν στα παιδιά των τριών τάξεων του Γυμνασίου της πόλης μας.
Η Τροχαία ανταποκρίθηκε στο αίτημα του συλλόγου μας και ομιλητής ήταν ο κύριος Θανάσης Φωτόπουλος από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.
Μίλησε στα παιδιά για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται σαν πεζοί στο δρόμο
και στο πεζοδρόμιο και πως σαν οδηγοί ποδηλάτου.Αναφερόμενος στα δίκυκλα τους επεσήμανε τη σημασία του διπλώματος οδήγησης, τη σημασία της ώριμης και συνετής συμπεριφοράς στην οδήγηση και τη σημασία του κράνους.Μίλησε και για τα αυτοκίνητα, για τo πόσο είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας,για τους κινδύνους κατά την οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ, κούρασης,ομιλίας σε κινητό,για τη σήμανση και άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
Ο ομιλητής χρησιμοποίησε και κάποια βίντεο για να δώσει έμφαση,να κάνει τα παιδιά να προβληματιστούν,να προσέχουν,και να μην ξεχάσουν αυτά που τους είπε. Πήρε και κάποια στοιχεία από μια εργασία των παιδιών της Β λυκείου (Αλκοόλ και οδήγηση)που έγινε το Σχολικό έτος 2011 – 2012 στο Λύκειο Φιλιατρών.
Όλα αυτά που είπε πιστεύουμε ότι βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν ότι πρέπει να τηρούν κάποιους κανόνες οδικής συμπεριφοράς για να  αποφύγουν όσο το δυνατόν ατυχήματα.
Τις φωτογραφίες και το βίντεο μας έδωσε ο Χάρης Αγριόπουλος και το Filiatranews
dsc04941fg dsc04938
 dsc04939b  dsc04940uo
dsc04942jn dsc04944t


Ευχαριστούμε το σύλλογο του Βορρέειου Πνευματικού κέντρου που μας παραχώρησε την αίθουσα, το Διευθυντή του Γυμνασίου και το σύλλογο των καθηγητών για τη βοήθειά τους, το Χάρη Αγριόπουλο και το Filiatranews.